SAVNA

Na voljo so vam:

• Parna ali biozeliščna savna
• Finska savna

PARNA ALI BIO ZELIŠČNA SAVNA

Bio zeliščna savna velja za bolj blago obliko finske savne s temperaturami od 45°C do 55°C ter zračno vlažnostjo do 60%.

Filozofija bio savne je povezana z biološkim ugodjem človeškega telesa – stanjem, v katerem se telo počuti udobno, hkrati pa se zaradi zmernih temperatur poveča delovanje žlez, ki vplivajo na znojenje in s tem izločanje strupenih snovi. V bio savni se mišice in vezna tkiva telesa sorazmerno enakomerno raztezajo in pregrevajo v primerjavi s klasično finsko savno, kjer je organizem podvržen večjim temperaturnim šokom, kar pa seveda ni slabo.

V bio savni bomo torej deležni udobja in ugodja, v katerem bo uživalo celotno telo, tako dihalni in srčnožilni sistem, kot tudi mišice in vezivna tkiva.

Dišave in arome v bio savni lahko zamenjujete po želji in si tako vsakič pričarate drugačno izkušnjo.

FINSKA SAVNA

Finske savne imajo temperaturo med 80 °C in 110 °C ter 5% do 10% relativno zračno vlažnost.

Peč finske savne segreva kamenje, ki ga polivamo z vodo, kateri lahko dodamo eterična olja, in tako sprostimo vroči val pare. Vroča para, ki nas oblije, je odličen način čiščenja in pomlajevanja telesa in duha.

V finski savni se močno potimo in tako spodbujamo krvni obtok ter krepimo ožilje. Poleg tega se pospešita presnova in izločanje znoja. V času prehladnih obolenj pa finska savna zmanjšuje možnost okužb, saj aktivira obrambne sisteme organizma.
MNENJA NAŠIH STRANK

“Kristina je ena zelo prijetna in srčna oseba. Obvlada svoje delo, ambient je več kot odličen. Ostajam redna stranka!” ~ Nuša

“Zelo dobre in učinkovite anticelulitne terapije. Hvala za trud, strokovnost in prijaznost.” ~ Nataša

Obiščite naš salon