SAVNA

Na voljo so vam:

• Parna ali biozeliščna savna
• Finska savna

PARNA ALI BIO ZELIŠČNA SAVNA

Bio zeliščna savna velja za bolj blago obliko finske savne s temperaturami od 45°C do 55°C ter zračno vlažnostjo do 60%.

Filozofija bio savne je povezana z biološkim ugodjem človeškega telesa – stanjem, v katerem se telo počuti udobno, hkrati pa se zaradi zmernih temperatur poveča delovanje žlez, ki vplivajo na znojenje in s tem izločanje strupenih snovi. V bio savni se mišice in vezna tkiva telesa sorazmerno enakomerno raztezajo in pregrevajo v primerjavi s klasično finsko savno, kjer je organizem podvržen večjim temperaturnim šokom, kar pa seveda ni slabo.

V bio savni bomo torej deležni udobja in ugodja, v katerem bo uživalo celotno telo, tako dihalni in srčnožilni sistem, kot tudi mišice in vezivna tkiva.

Dišave in arome v bio savni lahko zamenjujete po želji in si tako vsakič pričarate drugačno izkušnjo.

FINSKA SAVNA

Finske savne imajo temperaturo med 80 °C in 110 °C ter 5% do 10% relativno zračno vlažnost.

Peč finske savne segreva kamenje, ki ga polivamo z vodo, kateri lahko dodamo eterična olja, in tako sprostimo vroči val pare. Vroča para, ki nas oblije, je odličen način čiščenja in pomlajevanja telesa in duha.

V finski savni se močno potimo in tako spodbujamo krvni obtok ter krepimo ožilje. Poleg tega se pospešita presnova in izločanje znoja. V času prehladnih obolenj pa finska savna zmanjšuje možnost okužb, saj aktivira obrambne sisteme organizma.